GALERIJA RIMA

Galerija RIMA je privatna galerija osnovana u Kragujevcu decembra 2008. godine. Od novembra 2017. galerija svoje aktivnosti realizuje na dve lokacije, u dva izložbena prostora - u Kragujevcu (Branka Radičevića 20) i Beogradu (Pariska 8).

Naša delatnost je usmerena na izložbena i izdavačka predstavljanja najznačajnijih vizuelnih umetnika XX i XXI veka, pre svega sa prostora Srbije i nekadašnjih jugoslovenskih republika, koji su ujedno ostvarili zapažene uspehe na međunarodnoj umetničkoj sceni.

Godinu za godinom, svoje ambicije, znanje i stručnost usmeravamo na izložbe koje podjednako daju doprinos istoriji umetnosti i pružaju veću vidljivost i povoljnije uslove za stvaralaštvo i plasman savremenih autora.

Sa velikim uspehom, i na obostrano zadovoljstvo, sarađujemo sa nekima od najznačajnijih domaćih vizuelnih umetnika, sa najvažnijim javnim ustanovama kulture, muzejima i galerijama, najuglednijim stručnjacima iz oblasti teorije i istorije umetnosti. 

O aktivnostima Galerije RIMA i umetnicima čija dela su u ponudi možete se informisati u rubrikama na sajtu, na Fejsbuk stranici i Instagram profilu galerije. Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas slanjem mejla preko sajta (KONTAKT) ili direktno na adresu galerija@galerijarima.com

Hvala Vam što pratite naš rad!