ODRŽANO PREDAVANJE O PASTELIMA MARKA ČELEBONOVIĆA

predavanje u szpb1U četvrtak 31. maja, s početkom od 19 časova, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu, održano je predavanje Pasteli Marka Čelebonovića

O umetniku i njegovom stvaralaštvu govorila je istoričarka umetnosti Nevena Martinović, kustoskinja Galerije RIMA i autorka studije o pastelima u monografiji Marko Čelebonović (izdavač Galerija RIMA, 2017.)

Nakon pozdravnog obraćanja Julijane Stojisavljević, kustoskinje Spomen-zbirke, Nevena Martinović je posetioce okupljene u prvom delu izložbene postavke najpre podsetila na značajne pojedinosti iz privatnog i profesionalnog života Marka Čelebonovića.

Centralni deo predavanja, posvećen opusu u pastelu, održan je u drugom delu izložbene postavke. Izlaganje koje se temeljilo na studiji objavljenoj u monografiji o Marku Čelebonoviću pratila je projekcija foto-materijala kroz koji je publika mogla da se upozna sa najznačajnijim pastelima iz različitih perioda Čelebonovićevog stvaralaštva.

Predavanje je upriličeno kao završni deo pratećeg programa izložbe Pasteli Marka Čelebonovića u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog (19. IV - 4. V 2018).

predavanje u szpb2

FOTO © SPOMEN-ZBIRKA PAVLA BELJANSKOG