PROMOCIJA MONOGRAFIJE "MARKO ČELEBONOVIĆ" U SPOMEN-ZBIRCI PAVLA BELJANSKOG

promocija MC SZPB2U četvrtak, 17. maja, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog održana je promocija kapitalnog izdanja monografije posvećene životu i stvaralaštvu slikara Marka Čelebonovića (1902–1986) u izdanju Galerije RIMA.

Tom prilikom goste su pozdravili mr Milana Kvas, v. d. upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Aleksandar Milojević, izdavač monografije (Galerija RIMA). O publikaciji su govorili recenzent dr Irina Subotić i autorke publikovanih tekstova, dr Lidija Merenik, MA Sofija Milenković, dr Ana Bogdanović i Nevena Martinović, koja je i urednik ovog izdanja.

Pripremajući luksuznu monografiju Galerija RIMA je blisko sarađivala sa Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog u kojoj se čuvaju podjednako Čelebonovićeva remek-dela iz tridesetih godina XX veka i neprocenjivo vredna dokumentacija iz umetnikove porodične zaostavštine. 

Promocija monografije posvećene umetniku čija remek-dela se nalaze u sastavu kolekcije Pavla Beljanskog održana je u okviru pratećeg programa aktuelne izložbe Pasteli Marka Čelebonovića i manifestacije Muzeji za 10.

promocija MC SZPB1