Učešće na Konferenciji “Contemporary Fine Art in Serbia Today”

norv prezentacijaU četvrtak 12. aprila 2018. godine, u rezidenciji norveškog ambasadora održana je  konferencija “Contemporary Fine Art in Serbia Today” na kojoj je učestvovala i Galerije RIMA i tom prilikom predstavila svoj rad.

Organizovana od strane ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sannes Bjørnstad i njegove supruge Hager Jemli Bjørnstad, konferencija je za cilj imala predstavljanje savremene umetničke scene u Srbiji, čemu su doprineli relevantni akteri sveta umetnosti sa kojima je razgovarala Nathalie Boscq, moderatorka konferencije. Učesnici konferencije bili su umetnici, kustosi, istoričari umetnosti, kolekcionari, kao i relevantne institucije koje dugi niz godina svojom delatnošću doprinose razvijanju i obogaćivanju savremene umetničke scene u Srbiji. Među njima su Ksenija Samardžija, istoričarka umetnosti i kustoskinja Kuće legata, Miroslav Karić, istoričar umetnosti i kustos Galerije Remont, Aleksandra Lazar, umetnička direktorka i kustoskinja Galerije Drina, Lidija Delić, umetnica i ko-kustoskinja Umetničkog prostora U10, street art umetnica poznata pod umetničkim imenom TKV, kao i umetnik Nikola Kolya Božović.

Galeriju RIMA predstavio je kolekcionar, osnivač i vlasnik galerije Aleksandar Milojević. Mnogostruka vrednost i važnost Galerije RIMA elaborirana je kroz istorijat važnih izložbenih i izdavačkih aktivnosti, zatim baštinjenjem moderne umetnosti, kao i saradnjom sa renomiranim savremenim umetnicima i najvažnijim institucijama kulture u Srbiji.